ClubFiat.grHomeFAQRegisterLog in
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
ClubFiat Hellas on Facebook
FaceBook Icon
FiatRacingTeam.gr


Share | 
 

 Fiat 500 EV (πληροφορίες για το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ 500αράκι)

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
elaborus
Διαχειριστής
Διαχειριστής


Τόπος : ...από τη νυφούλα του βορρά γιαααα!!!
Ηλικία : 49
Αριθμός μηνυμάτων : 2942
Ημερομηνία εγγραφής : 2009-10-20

PostSubject: Fiat 500 EV (πληροφορίες για το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ 500αράκι)   Thu Nov 25, 2010 8:20 amΚείμενο: Κωνσταντίνος Π.

Από τον Μάρτιο του 2010, η Chrysler ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την παραγωγή ενός ηλεκτρικού Fiat 500. Τo 500 EV. (Electric Vehicle)
Η πλήρη ονομασία αυτού είναι "2013 Fiat 500 EV" και ο λόγος είναι ότι η παραγωγή του θα αρχίσει ναι μεν το 2012, αλλά θα διαθέτεται στην αγορά την αμέσως επόμενη χρονιά, δηλαδή το 2013. (πάντως ακούστηκε και το 2014)
Το Fiat 500 ΕV που θα εξελιχθεί εξολοκλήρου στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Chrysler στο Auburn Hills, στο Michigan. Ο επικεφαλής του ομίλου της Fiat και Διευθύνων Σύμβουλος αυτής, Sergio Marchionne είχε ανακοινώσει το Νοέμβριο του 2010 ότι η προοπτική παραγωγής του 500 EV για τον αμερικανικό όμιλο θα ανέλθει στις 56.000 μονάδες. (Σίγουρα ακούγεται πολύ αισιόδοξος ως στόχος λόγω της ιδιαιτερότητας αυτής της τεχνολογίας)
Η παραγωγή του λοιπόν θα ξεκινήσει το 2012 και ήδη έχει συγκεντρώσει την προσοχή από τους λάτρεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.
Υπολογίζεται ότι θα στοιχίζει 30.000 δολλάρια μια υψηλή τιμή σίγουρα, αλλά ανάλογη με τ' άλλα αυτοκίνητα ίδιας τεχνολογίας.
Για την ιστορία, τον Αύγουστο του 2010, ο προμηθευτής των μπαταριών στην Μασαχουσέτη, η A123 Systems,
http://www.a123systems.com
ξαφνικά βγήκε από το πρόγραμμα εξέλιξης του αυτοκινήτου, δίνονταν την θέση του σε άλλο προμηθευτή μπαταριών που είχε υποβάλει προσφορά για να αναλάβει την εφαρμογή του προγράμματος.
Η Chrysler ευχαρίστησε την A123 για το έργο της σχετικά με το σχέδιο, αλλά δεν έκανε κανένα παραπάνω σχόλιο. Αυτό που δημιουργεί εικασίες επί του παρόντος είναι, το ποιος τελικά είναι ο νέος προμηθευτής.
Η απάντηση δώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, όταν η SB LiMotive ανακοίνωσε με δελτίο τύπου ότι θα κατασκευάσει μπαταρίες ιόντων για το 500EV και το χρονικό πλαίσιο παραγωγής του 50 EV εξακολουθεί να είναι το έτος 2012.

Παρακάτω ακολουθεί το δελτίο τύπου της SB LiMotive με τις ανάλογες λεπτομέρειες για την παροχή μπαταριών ιόντων λιθίου για το Fiat 500EV:

- Η προμήθεια μπαταριών ιόντων λιθίου σηματοδοτεί το πρώτο βήμα της SB LiMotive
για την αγορά των Η.Π.Α και την ευρωπαϊκή αγορά.
- Ο προμηθευτής μπαταριών πήρε μέρος στο εμπορικό πρόγραμμα της Chrysler LLC (ως όμιλος Fiat)
- Η παραγωγή του εν λόγω ολοκαίνουργιου ηλεκτρικό όχηματος θα αρχίσει το 2012.

H SB LiMotive, είναι μια κοινοπραξία της Samsung SDI και της Bosch και της έχει ανατεθεί το έργο να παράσχει τις μπαταρίες λιθίου-ιόντων για το Fiat 500EV, που θα ξεκινήσει αρχικά την παραγωγή του στην αγορά των ΗΠΑ το 2012.
Το Fiat 500EV, μελλοντικό μοντέλο συνεργασίας της Chrysler και της Fiat, θα είναι φυσικά φιλικό προς το περιβάλλον, ως καθαρό και θα είναι απολύτως αθόρυβο.
Ο ηλεκτρικός κινητήρας του Fiat 500EV θα αποτελείται από τρία κύρια συστήματα: μια υψηλής ισχύς ηλεκτρική μονάδα κινητήρα, μια μπαταρία προηγμένη τεχνολογίας ιόντων λιθίου και μία μονάδα ελέγχου EV για τη διαχείριση των ροών ενέργειας.
Το μηχανικό σύστημα μετάδοσης της κίνησης, θα παραχθεί στην έδρα της Chrysler Group στο Auburn Hills, του Michigan.

Ο Dr. Joachim Fetzer, εκτελεστικό όργανο και Αντιπρόεδρο της SB LiMotive, δήλωσε: «H Chrysler δήλωσε ότι SB LiMotive κέρδισε αυτή την διάκριση γιατί μπορεί να παρέχει μπαταρίες λιθίου-ιόντων υψηλής ποιότητας, απαιτούμενων ποσοτήτων για το συγκεκριμένο μοντέλο που επιπλέον θα είναι on time στην αγορά. Επιπλέον, η SB LiMotive διαθέτει την τεχνική εμπειρία της Chrysler που θα απαιτηθεί γι' αυτό το σημαντικό πρόγραμμα. Προσβλέπουμε στη συνεργασία με την Chrysler για την πραγματοποιήση αυτού του συναρπαστικού νέου οχήματος στην αγορά. Tα συγκεκριμένα στοιχεία μπαταριών θα παράγονται στην Κορέα και θα συναρμολογούνται στο Springboro του Οχάιο.
Στην προσπάθεια να ενισχυθούν τα οφέλη της συνεργασίας μεταξύ της Chrysler LLC και του Fiat Group, το Fiat 500EV θα είναι ένα εξαίρετο παράδειγμα. Το Fiat 500 είναι ένα αυτοκίνητο μικρό σε διαστάσεις, με ελαφρύ πάτωμα ιδανικό για την χρήση αυτής της τεχνολογίας.
http://www.readarray.com/lithium-ion-battery-packs-fiat-500ev-get-a-new-supplier/563664

Πληροφορές σχετικά με την SB LiMotive:

Η SB LiMotive ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2008 με συνεργασία της Bosch και της Samsung SDI. Κουβαλάει την τεχνογνωσία και την εμπειρία των δύο μητρικών εταιρειών της. Η Samsung SDI ειδικότερα έχει μεγάλη εμπειρία στον τομέα της παραγωγής ιόντων λιθίου. Επιπλέον, η Samsung είναι ένας από τους leaders στην ανάπτυξη της τεχνολογίας ιόντων λιθίου και κάνει χρήση αυτών σ' ευρύ φάσμα εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων των φορητών υπολογιστών και των κινητών τηλεφώνων.
Η Bosch από την άλλη μερία εφαρμόζει την τεχνολογία ιόντων λιθίου στις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Τελειώνοντας η Bosch έχει μεγάλη εμπειρία στα υβριδικά και στα ηλεκτρικά οχήματα , καθώς σε ηλεκτρικούς κινητήρες και DC/DC converters.


http://www.sblimotive.com/en/home.html

“Electric City - powered by Enel” takes to the stage at the Bologna Motor Show, an initiative which allows the public to admire many electric cars located at stand 30, including the Fiat 500EV, an innovative prototype which made its debut in March, with a world preview at the 2010 North American International Auto Show, Detroit. Developed by Chrysler based on the Fiat 500, the zero-emission car will be launched in the United States in 2012.
A particular feature of the car on display is the power unit composed of three main systems: a high power electric module, an innovative lithium ion battery (produced by SB LiMotive, a joint venture between Samsung of South Korea and Bosch of Germany) and an EV control unit to manage fluctuations in power. All production engineering activity for the power unit and to develop the car will take place at the headquarters of the Chrysler Group, Auburn Hills, Michigan.
Based on the versatile platform of the Fiat 500, which perfectly accommodates electric vehicle technology, this completely electric version demonstrates the immediate advantages of the partnership between the two Groups as well as the speed with which the two companies can work together on innovative projects. This is why Chrysler is the centre responsible for electrifying cars for both Groups.


Δείτε φωτογραφίες από την πρώτη δημόσια παρουσιάση του αυτοκινήτου στο κοινό, που έγινε στο Σαλόνι του Detroit τον Ιανουάριο του 2010

http://www.flickr.com/photos/egmcartech/sets/72157623196588160/with/4269580326

Back to top Go down
http://centolovers.blogspot.com
 
Fiat 500 EV (πληροφορίες για το ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ 500αράκι)
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Club Fiat Hellas the only Fiat Club in Greece :: FIAT NEWS SECTION :: Επίσημα Νέα :: Παρουσιάσεις-
Jump to: